A nőszövetség tevékenysége

Azokban a gyülekezetekben, ahol szervezett nőszövetség működik, sokszínű munka folyik. A nőszövetségek megszerveznek olyan alkotó tevékenységeket, amelyeknek a közösségépítés mellett anyagi vonzata is van. Levestésztát, csigatésztát készítenek nagyon sok helyen, kokárdákat március 15-re, húsvétra asztaldíszeket, tobozkoszorúkat halottak napjára, adventi koszorúkat, adventi – karácsonyi díszeket. Sütnek mézeskalácsot adventben, süteményvásárokat szerveznek saját süteményekből, állandó könyvvásárt tartanak, biblia- és énekeskönyvborítókat varrnak.
Ezek árusításából komoly összegeket nyernek, a bevételből gyülekezeti programokat támogatnak, a gyermekeknek szervezett vakációs bibliahetet, csendesnapokat, ifjúsági, családos alkalmakat. A nőszövetségek az összegyűjtött pénzt diakóniai célokra is fordítják, betegeket, rászorulókat – időseket, özvegyeket, árvákat, fogyatékkal élőket, egyszülős családokat – támogatnak anyagilag.
A nőszövetségek tagjai saját pénzükkel is hozzájárulnak a bevételükhöz, tagdíjat fizetnek, bibliaórán perselypénzt gyűjtenek. Ha gyűjtést hirdetnek a gyülekezetben, ők adakoznak elsőként, saját gyűjtést is szerveznek időnként. Tudják, hogy mindent Istentől kaptak, és így próbálják meghálálni.